Skoči na sadržaj

Rafaelo korpice (video)

Podeli recept:

Svi smo u potrazi za slatkim trenucima u životu! Danas vam donosim recept za Rafaelo korpice, pravi izbor za sve ljubitelje slatkiša i savršeno rešenje koje može da se pripremi i u posnoj verziji, idealne za sve vrste slavskih trpeza. Ove korpice će obogatiti svaku priliku i oduševiti vaše goste!

Rafaelo korpice



Sve namirnice su pažljivo birane i kupljene u Proleteru, prodavnici poznatoj po širokom asortimanu kvalitetnih prehrambenih proizvoda i namirnica. Kupci često ističu odličnu svežinu voća i povrća, kao i raznovrsnost domaćih i regionalnih specijaliteta. Uz to, Proleter se ističe i pristupačnim cenama i ljubaznom osoblju, što čini nabavku prijatnijom. Mnogi smatraju omiljenim mestom za nabavku, jer se uvek mogu osloniti na kvalitet proizvoda, a kod mene svaki recept čine posebnim.

Uživajte u pripremi i slasnom uživanju!

Rafaelo korpice

Potrebno:

I deo:

  • 100 g mlevene plazme
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g kokos brašna
  • 50 g maslaca
  • 80 ml soka od pomorandže ili mleka

II deo:

  • 150 g bele čokolade
  • 50 g maslaca
  • 40 g iseckanih pečenih lešnika

III deo:

  • 200 g bele čokolade
  • 2 kašike TO! ulja

Priprema:

Napravite prvo kuglice. U sud sjedinite mleveni keks, šećer u prahu i kokos brašno. Nakon toga, sipajte istopljen maslac i sok. Sve lepo promešajte i napravite manje kuglice.

Prebacite u frižider da se hladi dok pripremate preostala dva dela.

Kada ste napravili kuglice možete preći na druga dva dela. II deo napravite tako što istopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Nakon toga, u čokoladu dodajte istopljen maslac i iseckan lešnik. Kada se sve lepo sjedinilo, sipajte u papirne korpice kako je prikazano u videu. Nakon toga dodajte i kuglicu koju blago pritisnete u smesu.

Za III deo dovoljno je samo da sjedinite istopljenu čokoladu i ulje. Kašičicom sipajte čokoladu preko kuglice, a onda protresite da se čokolada slije i napuni korpicu. Pospite kokos brašnom i ukrasite po želji.

Možete prebaciti u frižider ili ako želite brže hlađenje stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, zatim skinite korpice i poslužite. Naravno, korpice možete i ostaviti i tako poslužiti.

Rafaelo korpice

Napomena:

Od ove smese kod mene je izašlo 33 komada, a inspiracija za ove korpice su mi bile Ljubavne kuglice koje isto mnogo volite i pripremate za razna slavlja. Kao što sam već navela, ovaj kolač možete napraviti i u posnoj verziji.

U saradnji sa:




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *