Skoči na sadržaj

Pečene paprike sa belim lukom(video)

Podeli recept:

Pečene paprika sa belim lukom u tegli

Potrebno:



  • crvena paprika
  • TO! alkoholno sirće
  • svež peršun
  • beli luk
  • šećer
  • so
  • staklene tegle sa poklopcima

 

Priprema:

  1. Tegle i poklopce operite i sterilišite.
  2. Paprike operite i prebrišite. Isecite dršku i očistite od semenki. Ispecite na vaš uobičajen način ili shodno uslovima koje imate za pečenje. Kod mene je to bilo u fritezi na vruć vazduh. Pečem na 205 °C 15 minuta, a onda okrenem paprike i nastavim sa pečenjem još 5 minuta.
  3. Pečene parike stavljaje u cediljku koju ste stavili na vanglicu i navucite najlon kesu. Ostavite da se paprike popare i prohlade. Ako ne žurite, možete ih ostaviti preko noći.
  4. Paprike oljuštite.
  5. Beli luk iseckajte.
  6. Peršun operite i odvojte na grančiće ili sitno iseckajte, zavisno kako volite.
  7. Posebno sjedinite 40 ml sirćeta i po kašičicu soli i šećera.
  8. Slažite paprika, najbolje dve, pa prelijte kašičicom preliva, stavite iseckan beli luk i peršun. Ponovo stavite paprike i ponovite preliv, luk i peršun. Nastavite isti postupak dok ne napunite teglu. Preostali preliv sipajte u teglu, malo napravite prostora da preliv sidje do dna tegle, pa nalijte vodom da napunite teglu do vrha. Stavite poklopac i dobro pritegnite da se zatvori. Na isti način napravite onoliko teglica koliko želite.
  9. Pasterizaciju sam uradila u rerni i ona mi je omiljena, ali možete i u šerpi.
  10. Tegle prebacite u rernu, uključite na 100 °C i ostavite 90 minuta. Nakon tog vremena isključite rernu i ostavite tegle u rerni nekoliko sati, najbolje do sutra.

Pečene paprika sa belim lukom u tegli

Napomena:

Za jednu teglu potrebno vam je 10-11 pečenih paprika, 40 ml sirćeta, kašičica soli i kašičica šećera, uz dodatak svežeg peršuna i luka. Zavisno koliko planirate tegli toliko pripremite namirnica.

Dobra strana ovako pripremljenih paprika je što možete da ih jedete odmah ili ostavite za degustaciju preko cele zime. Kako god, nećete se pokajati ako ih spremite.

Paprike su aktuelne preko cele godine, ne samo u ovom periodu kada je aktuelna priprema zimnice, pa zato pogledajte već pripremljene recepte sa njima

Sve potrebne namirnice za pripremu ovih paprika, kao i tegle i poklopce, kupila sam u Proleteru i kod njih uvek možete naći dobre akcije i sniženja, pa ih pratite na sajtu i instagramu i budite u toku.

U saradnji sa:



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *